Werkgroep Vliegveld de Peel

Werkgroep de Peel Zuidelijk Land van Cuijk De Peel – het offensief van Defensie is begonnen

Zoals vorige keer al verteld, is de Notitie Reikwijdte en detailniveau – de NRD- door het Ministerie van Defensie gepubliceerd. Wat zijn de vervolgstappen?

  1. 1. Tot 12 februari kan iedereen een zienswijze indienen tegen de reactivering van vliegbasis de Peel.
  2. 2. Daarna worden alle zienswijzen verzameld en volgt er een nota van Antwoord.
  3. 3. En daarna gaat defensie in het milieueffectrapport aangeven wat het effect van de reactivering gaat betekenen voor de leefomgeving, de natuur en het milieu. Ze gaat alternatieve mogelijkheden vergelijken en komt dan met een voorstel voor de meest geschikte locatie voor onder meer de F-35.
  4. 4. Het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie is het slotadvies van de procedure. Op basis hiervan neemt de regering een besluit over onder meer „de toekomst van de Peel“.

Wil ook jij je stem laten horen: ga naar www.defensie.nl/onderwerpen/ruimte-voor-defensie/indienen-zienswijze Vind je dat best wel lastig of wil je een voorbeeld hoe je zo’n zienswijze kunt opstellen, waarbij je natuurlijk je eigen visie op de toekomst van onze leefomgeving kunt aanvullen? Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben een voorbeeld-zienswijze gemaakt, deze vind je hieronder, deze zal ook met een begeleidende brief van de dorpsraad z.s.m. huis aan huis worden verspreid.

Je kunt ook contact opnemen met Jan Koopmans, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Namens de dorpsraad Holthees Smakt neemt hij deel aan het gemeentelijk overleg Vliegbasis de Peel. Werkgroep de Peel Zuidelijk Land van Cuijk Bert Bardoel, Han Welbers, Ben Alders, Fons Opheij, Jan Houba, Roel van der Palen en Jan Koopmans Het is nu tijd voor actie van onze inwoners. Helpt mee en stuur een zienswijze op. Geen F35 in onze Peel!

Leave your comments

Post comment as a guest

0