Gemeenschapshuis update en info-avond 25 september 2023

Beste inwoners van Holthees en Smakt,

In 2020 is naar aanleiding van de enquête van de dorpsraad in 2019 een werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ opgericht om een plan te schrijven voor een gemeenschapshuis voor de toekomst voor de huisvesting van de verenigingen van Holthees-Smakt mochten de particuliere horecagelegenheden hun activiteiten beëindigen, hun bedrijf verkopen of de verenigingen niet meer kunnen of willen faciliteren.

In december 2021 is dit traject in een stroomversnelling gekomen omdat Carnavalsvereniging De Keavers hun carnavalsactiviteiten niet meer kon organiseren bij de lokale horeca. In 2022 heeft de werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ de opdracht gekregen na te denken over een tijdelijke overbrugging totdat een gemeenschapsvoorziening gerealiseerd is.

In een eerdere berichtgeving heeft u terug kunnen lezen dat de Gemeente Land van Cuijk in de kadernota een bedrag heeft gereserveerd voor de realisatie van een gemeenschapshuis.

Op verschillende momenten zijn de verenigingen vanaf het begin al betrokken geweest in de vormgeving van dit proces. In de concept verantwoording kunt u in hoofdstuk 2 het tijdspad terug lezen welke stappen de werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ de afgelopen jaren heeft gemaakt. In hoofdstuk 3 kunt u terug lezen welke input van de verenigingen er is verwerkt in het voorlopige plan.

Momenteel zijn we in de afronding van het schrijven van de verantwoording zodat deze verwerkt kan worden bij de Gemeente Land van Cuijk zodat deze in januari 2024 behandeld kan worden tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Land van Cuijk met de hoop dat rond zomer 2024 de verbouwing kan starten (rekening houdend met de procedures van de vergunning aanvraag).

Als werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ willen we alle inwoners van Holthees-Smakt uitnodigen om maandag 25 september 20.00 uur bij Blokhut de Halt input te geven op de voorlopige tekening en de plannen die tot heden zijn voortgekomen uit de overleggen met o.a. de verenigingen.

Indien er voorafgaand aan deze avond nog vragen zijn dan kunt u deze doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leave your comments

Post comment as a guest

0