112-dag bij de brandweer

Comment (0) Hits: 26

Zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur

112-hulpverleningsdag bij vernieuwde brandweerkazerne

Het brandweerkorps van Vierlingsbeek houdt op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur een 112-dag in en om de vernieuwde kazerne aan de Molenweg. “Een unieke kans voor jong en oud om meer te leren over de belangrijke rol die de brandweer en andere hulpverleners spelen in het beschermen en helpen van de lokale gemeenschap”, stelt bevelvoerder Ton Cuijpers. “Tevens laten we die dag als vrijwilligerskorps natuurlijk met trots onze gerenoveerde, duurzame kazerne aan het publiek zien.”

De 112- dag is meer dan...
Lees verder in bijlage.

Bijlagen:
Bewaar het bestand 202405_Brandweer.pdf25 mei 2024 (Brandweer)[ ]
Comment (0) Hits: 26

IVN (Biodiversiteitsdag in De Vilt)

Comment (0) Hits: 44

Ontdek de natuur                        
IVN organiseert Biodiversiteitsdag in De Vilt

Ook zo benieuwd naar of geïnteresseerd in wat er zoal kruipt, vliegt, groeit en bloeit in de Maasheggen, en in natuurgebied De Vilt in het bijzonder? Kom dan op zondag 26 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar Gasterij ‘Onder de Panne’ aan de Oeffeltseweg 26 in Beugen. De gezamenlijke IVN-afdelingen in het Land van Cuijk organiseren dan een publieksdag over biodiversiteit. Voor jong en oud zijn er verschillende  binnen- en buitenactiviteiten te beleven. Kom wel zo veel mogelijk op de fiets, want bij de locatie is geen parkeermogelijkheid.

Om zelf te ervaren hoe uniek het Maasheggengebied is, kan iedereen ter plekke meedoen aan het onderzoek naar biodiversiteit. Tijdens een zelf te lopen wandelroute kan je bij een aantal ‘telstations’ op zoek gaan naar zoveel mogelijk planten- en diersoorten. Dit onderzoek en het tellen van alle soorten levert een schat aan informatie op over de biodiversiteit in De Vilt. Je krijgt daarbij hulp van aanwezige natuurkenners. Ook boswachters staan klaar om je rond te leiden.

Kinderen kunnen natuurlijk ook meedoen aan het onderzoeken en tellen van soorten. Nieuwsgierig naar wat er op en onder water leeft? IVN-vrijwilligers heten je welkom met schepnetten, waterbakken en loepjes. Kinderen ontvangen een doe-boekje om hun ontdekkingen op te schrijven.


Naast dit buitengebeuren is er in en óm de Gasterij ook veel te beleven. Zo is er een ‘Biodiversiteitsrad’ waar je je kennis op het gebied van biodiversiteit in de Maasheggen op een originele manier kan bijspijkeren. Ook zullen veel “groene” organisaties tijdens workshops en in hun stands vertellen hoe relevant biodiversiteit is voor het Unesco Biosfeergebied De Maasheggen, voor natuurgebied De Vilt en voor het Land van Cuijk. Voor de jeugd zijn er natuurspelletjes en knutselmogelijkheden.

Wethouder duurzaamheid, natuur en mobiliteit van de gemeente Land van Cuijk, Antoinette Maas, zal het resultaat van alle tellingen op deze dag aan het eind van de middag bekend maken.


Kom je licht opsteken over biodiversiteit op zondag 26 mei tussen 11.00 en 16.00 uur bij Gasterij ‘Onder de Panne’  in Beugen. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur! In het Land van Cuijk zijn drie IVN-afdelingen actief. Dat zijn IVN Grave, IVN de Groene Overlaat (Cuijk) en IVN De Maasvallei

Comment (0) Hits: 44